Ayam Cendawan Bekrim

70m

Bahan-bahan

Peha Ayam Tanpa Tulang Goreng
Sos Cendawan Berkrim

Arahan

Peha Ayam Tanpa Tulang Goreng
1

Perap peha ayam tanpa tulang dengan AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa, tepung jagung dan mentega tanpa garam, kemudian perap sekurang-kurangnya 30 minit.

2

Panaskan kuali, kemudian goreng peha ayam tanpa tulang selama 5 minit setiap sisi. Ketepikan.

Sos Cendawan Berkrim
1

Cairkan mentega di dalam kuali dengan api sederhana. Masukkan bawang putih dan bawang besar, kemudian tumis sehingga perang.

2

Masukkan cendawan butang coklat dan tumis sehingga cendawan lembut.

3

Masukkan krim masakan, air, keju parmesan parut, serbuk bawang putih dan AJI-SHIO® Lada Berperisa. Kacau hingga sebati.

4

Masukkan peha ayam tanpa tulang yang telah digoreng. Kacau hingga sebati. Sedia untuk dihidang.

Tips:
1

Hidangan ini pada tahap terbaik jika dihidang segera. Ia akan menjadi lebih pekat apabila sejuk.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.