Arkib: Recipes
Ayam Cendawan Bekrim
70m
Bahan-bahan
Arahan
Peha Ayam Tanpa Tulang Goreng
1
Perap peha ayam tanpa tulang dengan AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa, tepung jagung dan mentega tanpa garam, kemudian perap sekurang-kurangnya 30 minit.
2
Panaskan kuali, kemudian goreng peha ayam tanpa tulang selama 5 minit setiap sisi. Ketepikan.
Sos Cendawan Berkrim
1
Cairkan mentega di dalam kuali dengan api sederhana. Masukkan bawang putih dan bawang besar, kemudian tumis sehingga perang.
2
Masukkan cendawan butang coklat dan tumis sehingga cendawan lembut.
3
Masukkan krim masakan, air, keju parmesan parut, serbuk bawang putih dan AJI-SHIO® Lada Berperisa. Kacau hingga sebati.
4
Masukkan peha ayam tanpa tulang yang telah digoreng. Kacau hingga sebati. Sedia untuk dihidang.
Tips:
1
Hidangan ini pada tahap terbaik jika dihidang segera. Ia akan menjadi lebih pekat apabila sejuk.
×
Ulasan