Gulung Ngoh Hiong Tradisional

m

Bahan-bahan

Sos Pencicah
Ngoh Hiong Rolls
Bahan-bahan (A)
Bahan-bahan (B):
Bahan-bahan (C): Pes tepung, gaul rata

Arahan

Kaedah Pencicah
1

Satukan semua bahan dan hidangkan bersama gulung Ngoh Hiong.

Kaedah untuk Ngoh Hiong Rolls
1

Masukkan ayam dan udang ke dalam mangkuk adunan. Masukkan bahan (A).

2

Masukkan bahan (B) dan gaul hingga sebati.

3

Potong kepingan kulit kacang kacang kering tanpa garam kepada kepingan segi empat tepat 6” x 8”.

4

Letakkan sekeping kulit kacang yang telah dipotong di atas meja yang bersih. Cedok 2 sudu besar adunan inti yang telah disediakan. Gulungkan untuk memasukkan adunan. Tutup tepi dengan pes tepung (C).

5

Kukus gulungan selama lebih kurang 7 minit atau sehingga masak. Biarkan gulung sejuk sepenuhnya sebelum menggoreng dalam api sederhana sederhana. Setelah gulung masuk dalam minyak panas, kecilkan api. Goreng hingga kekuningan.

6

Hidangkan, hiris dan hidangkan bersama sos pencicah.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.