Roti Goreng Sardin

40m

Bahan-bahan

Bahan-bahan: Inti
Bahan-bahan: Roti Goreng

Arahan

Cara menyediakan: Inti
1

Panaskan 1 sudu besar minyak masak dan tumiskan bawang putih dan bawang besar sehingga kekuningan.

2

Masukkan sardin, cili merah, cili kisar dan daun bawang, kemudian tumis sehingga cili kisar masak dan sebati.

1

Bancuh 1 sudu besar tepung gandum bersama 3 sudu besar air dan ketepikan.

2

Letakkan 1 sudu besar inti ditengah permukaan roti dan ratakan pada satu bahagian.

3

Sapu bancuhan tepung gandum pada sisi permukaan roti dan lipat dua membentuk segi tiga. Ketepikan.

4

Gaul rata lebihan tepung gandum, tepung beras, serbuk kunyit dan lebihan air. Masukkan minyak panas sedikit demi sedikit dan gaul rata.

5

Perasakan dengan AJI-NO-MOTO® dan garam. Gaul sebati dan celup roti kedalam bancuhan tepung.

6

Panaskan minyak dan goreng sehingga keperangan dan rangup.

7

Sedia untuk dihidang.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.