Burger Daging ‘Homemade’ Bersama Sos Perang Lada Istimewa

30m

Bahan-bahan

Bahan-bahan:
Bahan-bahan: Burger Daging ‘Homemade’
Bahan-bahan: Sos Perang Lada Istimewa

Arahan

Cara menyediakan: Sos Perang Lada Istimewa
1

Cairkan 50g mentega di dalam kuali yang telah dipanaskan kemudian masukkan tepung gandum. Masak sehingga keperangan dan berbau kekacang. Ketepikan.

2

Cairkan baki mentega dan masukkan bawang kuning. Tumis sehinga kekuningan. Masukkan air dan kicap pekat. Gaul rata.

3

Masukkan campuran tepung tadi, kacau rata sehingga mencapai konsistensi kepekatan yang diingini dan perasakan dengan AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa dan AJI-SHIO® Lada Berperisa.

Cara menyediakan:
1

Gaul rata daging kisar bersama serbuk jintan manis, bawang putih, AJI-SHIO® Lada Berperisa and AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa.

2

Masukkan bawang kuning, telur dan serbuk roti. Gaul rata.

3

Timbang adunan kepada 135-140 g setai satu dan bentukkan adunan daging kepada bentuk bulat.

4

Bakar roti burger sehingga keperangan kedua belah.

5

Pada roti burger bahagian bawah, paipkan mayonis, letakkan daun selada, burger daging, Sos Perang Lada Istimewa, dan hirisan tomato. Letakkan roti burger bahagian atas.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.