Tauhu Bergedil dan Sambal Kicap

40m

Bahan-bahan

Bahan-bahan A: inti
Bahan-bahan B:
Bahan-bahan C: sambal kicap

Arahan

1

Panaskan 3 sudu besar minyak masak dan tumiskan isi ayam.

2

Perasakan dengan AJI-SHIO® Lada Berperisa, kacau sehingga masak. Ketepikan.

3

Panaskan secukupnya minyak masak, gorengkan kentang sehingga lembut dengan api perlahan.

4

Lenyekkan kentang sehingga lumat.

5

Masukkan isi ayam, daun bawang, bawang goreng dan AJI-SHIO® Lada Berperisa. Gaul sehingga sebati.

6

Potong permukaan tauhu kering dan masukkan inti kedalam tauhu.

7

Pukul telur bersama AJI-SHIO® Lada Berperisa.

8

Salutkan tauhu dengan bancuhan telur dan goreng sehingga keperangan.

9

Untuk membuat sos, kisarkan kesemua bahan (C) sehingga lumat.

10

Taburkan cili padi pada tauhu. Sedia untuk dihidang.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.