Makaroni Keju Bakar

45m

Bahan-bahan

Bahan-bahan A:
Bahan-bahan B:

Arahan

1

Didihkan air, perasakan dengan garam dan minyak masak.

2

Masukkan makaroni dan didihkan sehingga masak, tapis dan ketepikan.

3

Cairkan mentegas, kacau goreng bawang kuning dan bawang putih sehingga sedikit keperangan.

4

Masukkan isi ayam, goreng sehingga sedikit keperangan.

5

Masukkan lobak merah dan cendawan butang, goreng sehingga masak.

6

Perasakan dengan AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa dan rempah Itali.

7

Masukkan tepung gandum dan kacau sehingga rata.

8

Masukkan air, krim masakan dan separuh daripada keju mozzarella. Didihkan sehingga pekat.

9

Masukkan makaroni yang telah di masak dan kacau sebati.

10

Taburkan lebihan keju mozzarella.

11

Bakar pada suhu 180°c selama 15 min.

12

Keluarkan dari ketuhar dan sedia untuk dihidang.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.