Yong Tau Foo

30m

Bahan-bahan

Arahan

1

Belah ikan dan ambil isinya dengan sudu.

2

Cincangkan ayam sehingga halus.

3

Masukkan isi ikan ke dalam mesin pengisar dan kisar halus.

4

Tambahkan tepung ubi, isi ayam, AJI-NO-MOTO®, serbuk lada sulah dan kisar halus.

5

Tambahkan sedikit air dan garam sambil mengisar sehingga menjadi pes yang melekit dan licin.

6

Ceduk pes dan hentakkan semula beberapa kali supaya teksturnya lebih elok.

7

Potongkan cili dan terung.

8

Masukkan pes ikan ke dalam cili,terung, fu cuk dan tau fu.

9

Goreng hingga keemasan. Angkat dan ketepikan.

10

Hidangkan semasa panas.

Ulasan

  1. Sedap dan mudah disediakan

  2. salah satu makanan favourite saya..selalu beli je. nanti sy cuba resepi ni❤

  3. Ingat susah nak buat yong tau foo. Lepas ni boleh buat sendiri je bila teringin

  4. Oh..mudah jer bahan-bahan nk buat Yong Tau Foo...selalu makan kt kedai...sedap sangat...lepasni boleh buat kat rumah dengan anak2..mesti seronok🥰🥰tq

  5. Ringkas dan enak untuk dinikmati bila-bila sahaja.