Ayam Cili Kam Heong

30m

Bahan-bahan

Bahan-bahan A: Untuk salutan ayam
Bahan-Bahan B: Untuk kuah

Arahan

1

Campur gaulkan tepung jagung, lada hitam, garam, dan AJI-NO-MOTO®.

2

Masukkan ayam dan salutkan dengan campuran tepung tadi hingga rata.

3

Gorengkan ayam hingga sedikit kuning keemasan dan ketepikan.

4

Panaskan sedikit minyak dalam kuali leper dan tumiskan bahan-bahan yang dikisar (*) sehingga naik bau.

5

Masukkan pes cili dan sos tiram. Masak selama 4 minit.

6

Kemudian masukkan gula, cili kering, daun kari, daun limau purut dan AJI-NO-MOTO®.

7

Masukkan ayam yang digoreng tadi, kacau seketika sehingga rata dan sedia untuk dihidangkan.

Ulasan

  1. Enak dan lazat

  2. Sedap sgt sila cubaaaa😆

  3. Tukarkan pada lauk ketam. Cara masak sama.. sedap.

  4. Sedap mkn dgn nasi panas2

  5. Sangat sedap dan mengenyangkan

  6. Sedapnya!

  7. Cukup rasa pedas dan tidak terlalu berempah. Hidang dengan nasi putih je pun dah cukup!