Soto Ayam

60m

Bahan-bahan

Bahan-bahan:
Bahan-bahan A: Dikisar
Bahan-Bahan B: Ditumis
Bahan-bahan C:
Bahan-bahan: Iringan
Sambal Cili
Bahan-bahan A: Dikisar
Sambal Kicap Soto
Bahan-bahan A: Dikisar

Arahan

1

Didihkan air dan masukkan ayam. Tinggalkan sup ayam.

2

Masak sehingga mendidih, keluarkan ayam dan dicarik halus untuk dijadikan bahan iringan.

3

Tumiskan bahan A dan B, AJI-SHIO® Lada Berperisa dan TUMIX® Perencah Pati Ayam sehingga wangi.

4

Masukkan sup ayam.

5

Masak semua sehingga mendidih dan tambahkan bahan-bahan iringan mengikut citarasa. Sedia dihidang.

Sambal Kicap Soto
1

Masukkan air ke dalam bahan A dan masak sekejap.

2

Masukkan kicap cair, cuka, gula dan garam.

Ulasan

  1. Makan dgn sambal kicap pedas2, memang bertambah dan tak cukup 1 pinggan.

  2. Sup sedap. Tambah selera makan

  3. Makanan kegemaran saya untuk sarapan tq for the recipe 😍

  4. Raya tahun depan, buat ni pulak. nampak best dan senang!