Occasion: Hari Raya
Soto Ayam
60m
Bahan-bahan
Arahan
1
Didihkan air dan masukkan ayam. Tinggalkan sup ayam.
2
Masak sehingga mendidih, keluarkan ayam dan dicarik halus untuk dijadikan bahan iringan.
3
Tumiskan bahan A dan B, AJI-SHIO® Lada Berperisa dan TUMIX® Perencah Pati Ayam sehingga wangi.
4
Masukkan sup ayam.
5
Masak semua sehingga mendidih dan tambahkan bahan-bahan iringan mengikut citarasa. Sedia dihidang.
Sambal Kicap Soto
1
Masukkan air ke dalam bahan A dan masak sekejap.
2
Masukkan kicap cair, cuka, gula dan garam.
Ulasan
×
Makan dgn sambal kicap pedas2, memang bertambah dan tak cukup 1 pinggan.
Sup sedap. Tambah selera makan
Makanan kegemaran saya untuk sarapan tq for the recipe 😍
Raya tahun depan, buat ni pulak. nampak best dan senang!