Set Ikan Sambal Bakar

70m
1 complete set ofSet Ikan Sambal Bakar
Please Select an Option
Intensity

Nutrition Value in 1 Serving

Calories
532.8 kcal kcal
Carbohydrate
76.6 g g
Fat
12.1 g g
Protein
29.5 g g
Sodium
mg

Set Meal

  • Nasi perang
  • 2/3 cawan Nasi Perang
  • Ikan Bakar Sambal
  • Sos Sambal Kicap Limau Kasturi
  • Sayur
  • Sup Lobak Merah dan Kacang Pis
  • Produk Tenusu
  • 1/2 cawanSusu rendah lemak
  • Buah
  • 1 biji Pisang

Bahan-bahan

1 serving
Ikan Bakar Sambal Bahan-bahan A
Ikan Bakar Sambal Bahan-bahan B
Sos Sambal Kicap Limau Kasturi
Sayur
Sup Lobak Merah dan Kacang Pis

Arahan

Kaedah Ikan Sambal Bakar
1

Kisar semua bahan (A) hingga membentuk sambal.

2

Campurkan sambal dengan oat dan Stok Ikan Bilis TUMIX®.

3

Kemudian masukkan sambal ke dalam perut ikan.

4

Balut ikan dengan daun pisang.

5

Bakar dalam ketuhar yang dipanaskan pada suhu 180C selama 20 minit atau sehingga masak.

6

Hidangkan bersama sos calamansi.

Kaedah untuk Sos Calamansi
1

Satukan semua bahan dan hidangkan bersama ikan bakar.

Kaedah untuk Sayuran
1

Rebus bendi dalam air sehingga lembut.

2

Ketepikan.

Kaedah untuk Sup Lobak Merah dan Peas
1

Rebus lobak merah dan kacang pea dengan stok sup ayam.

2

Perasakan dengan Stok Ayam TUMIX® secukup rasa.

3

Hidangkan panas.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.