Occasion: Flavours of Malaysia
Set Ikan Sambal Bakar
70m

1 complete set ofSet Ikan Sambal Bakar
Please Select an Option
Intensity
Low
Middle
High
Nutrition Value in 1 Serving

532.8 kcal kcal

76.6 g g

12.1 g g

29.5 g g

mg
Set Meal
- Nasi perang
- 2/3 cawan Nasi Perang
- Ikan Bakar Sambal
- Sos Sambal Kicap Limau Kasturi
- Sayur
- Sup Lobak Merah dan Kacang Pis
- Produk Tenusu
- 1/2 cawanSusu rendah lemak
- Buah
- 1 biji Pisang
Bahan-bahan
1 serving
Arahan
Kaedah Ikan Sambal Bakar
1
Kisar semua bahan (A) hingga membentuk sambal.
2
Campurkan sambal dengan oat dan Stok Ikan Bilis TUMIX®.
3
Kemudian masukkan sambal ke dalam perut ikan.
4
Balut ikan dengan daun pisang.
5
Bakar dalam ketuhar yang dipanaskan pada suhu 180C selama 20 minit atau sehingga masak.
6
Hidangkan bersama sos calamansi.
Kaedah untuk Sos Calamansi
1
Satukan semua bahan dan hidangkan bersama ikan bakar.
Kaedah untuk Sayuran
1
Rebus bendi dalam air sehingga lembut.
2
Ketepikan.
Kaedah untuk Sup Lobak Merah dan Peas
1
Rebus lobak merah dan kacang pea dengan stok sup ayam.
2
Perasakan dengan Stok Ayam TUMIX® secukup rasa.
3
Hidangkan panas.
×
Ulasan