Ayam Kisar dengan Tauhu Telur

45m

Bahan-bahan

Bahan A: Perap
Bahan B: Perasa

Arahan

1

Perap ayam cincang dengan bahan (A) lebih kurang 30 minit.

2

Perap sekejap tauhu dengan cuka.

3

Goreng tauhu yang telah diperap sehingga perang keemasan dan ketepikan.

4

Panaskan minyak dalam kuali, tumis halia dan bawang putih yang dikisar. Masukkan daging cincang dan tumis sebentar.

5

Masukkan tauhu dan air, biarkan mendidih selama beberapa minit. Masukkan kacang hijau dan perasa (B).

6

Akhir sekali masukkan bancuhan tepung jagung, gaul rata. Sedia untuk dihidangkan.

Tips:
1

Dengan penggunaan AJI-NO-MOTO®, ia mampu mengurangkan kira-kira 11% sodium sambil mengekalkan keenakan hidangan yang sama.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.