Cuisine: India
Set Mee Goreng
50m
Bahan-bahan
Arahan
Kaedah untuk Mee Goreng
1
Panaskan minyak, tumis bawang merah, bawang putih dan cili api hingga naik bau.
2
Masukkan ayam, kacau hingga bertukar warna.
3
Masukkan udang dan lobak merah, masak selama 1 minit.
4
Masukkan bahan sos (A), choy sum, bebola ikan, mee dan taugeh. Kacau rata.
5
Campurkan telur, kacau hingga sebati.
6
Hidangkan dengan taburan bawang besar dan cili merah.
Kaedah untuk Sup ABC
1
Rebus semua bahan.
2
Tutup dan reneh dengan api perlahan selama 20-30 minit.
3
Hidangkan panas.
Kaedah Puding Buah Naga
1
Didihkan air, susu dan serbuk agar-agar. Kacau sentiasa.
2
Tutup api, tambah Pal Sweet® dan buah naga.
3
Tuangkan ke dalam acuan dan biarkan sebati dan sejukkan.
4
Hidangkan bersama air limau nipis.
×
Ulasan