Roti Jala Bersama Kari Ayam

45m

Bahan-bahan

Roti Jala
Kari Ayam
Bahan-bahan A: dikisar halus
Bahan-bahan B

Arahan

Roti Jala
1

Kisarkan semua bahan bersama AJI-NO-MOTO® sehingga lumat dan sebati. Tapiskan bancuhan.

2

Dengan menggunakan acuan roti jala, tuangkan di atas kuali leper membentuk jaring.

3

Setelah masak, lipatkan satu bahagian ketengah, lipatkan kiri dan kanan untuk membentuk segi empat dan gulung membentuk silinder. Ulang untuk kesemua bancuhan.

4

Sedia dihidang bersama kari ayam.

Kari Ayam
1

Tumiskan bahan-bahan (A) dan (B) hingga naik bau.

2

Masukkan serbuk kari dan tumis sehingga pecah minyak.

3

Masukkan isi ayam, kentang, daun kari dan air asam jawa. Biarkan sehingga kentang empuk.

4

Masukkan santan dan biarkan mendidih. Perasakan dengan Perencah Pati Ayam TUMIX®, garam dan gula.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.