Cuisine: India
Roti Jala Bersama Kari Ayam
45m
Bahan-bahan
Roti Jala
Kari Ayam
Bahan-bahan A: dikisar halus
Bahan-bahan B
Arahan
Roti Jala
1
Kisarkan semua bahan bersama AJI-NO-MOTO® sehingga lumat dan sebati. Tapiskan bancuhan.
2
Dengan menggunakan acuan roti jala, tuangkan di atas kuali leper membentuk jaring.
3
Setelah masak, lipatkan satu bahagian ketengah, lipatkan kiri dan kanan untuk membentuk segi empat dan gulung membentuk silinder. Ulang untuk kesemua bancuhan.
4
Sedia dihidang bersama kari ayam.
Kari Ayam
1
Tumiskan bahan-bahan (A) dan (B) hingga naik bau.
2
Masukkan serbuk kari dan tumis sehingga pecah minyak.
3
Masukkan isi ayam, kentang, daun kari dan air asam jawa. Biarkan sehingga kentang empuk.
4
Masukkan santan dan biarkan mendidih. Perasakan dengan Perencah Pati Ayam TUMIX®, garam dan gula.
×
Ulasan