Chole Masala dengan Nasi Jeera

60m

Bahan-bahan

Bahan A: nasi jeera
Bahan B: chole masala

Arahan

Nasi Jeera
1

Cairkan mentega, tumis jeera.

2

Masukkan nasi, masak dengan api perlahan lebih kurang 2 minit.

3

Masukkan air dan masukkan ke dalam periuk nasi, masak hingga masak.

Chole Masala
1

Panaskan minyak, tumis bunga cengkih dan kayu manis.

2

Masukkan pes bawang putih dan halia, masak hingga naik bau.

3

Masukkan bawang, masak sehingga telus, kemudian masukkan tomato.

4

Masukkan masala, serbuk kari dan lada putih.

5

Masukkan kacang ayam, AJI-NO-MOTO® dan garam. Gaul sebati.

6

Hiaskan dengan ketumbar cincang dan hidangkan panas-panas bersama nasi jeera.

Tips: Boleh tambah sedikit air jika suka kuah.

Petua:
1

Dengan penggunaan AJI-NO-MOTO®, ia mampu mengurangkan kira-kira 40% sodium sambil mengekalkan keenakan hidangan yang sama.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.