Cuisine: India
Chole Masala dengan Nasi Jeera
60m
Bahan-bahan
Arahan
Nasi Jeera
1
Cairkan mentega, tumis jeera.
2
Masukkan nasi, masak dengan api perlahan lebih kurang 2 minit.
3
Masukkan air dan masukkan ke dalam periuk nasi, masak hingga masak.
Chole Masala
1
Panaskan minyak, tumis bunga cengkih dan kayu manis.
2
Masukkan pes bawang putih dan halia, masak hingga naik bau.
3
Masukkan bawang, masak sehingga telus, kemudian masukkan tomato.
4
Masukkan masala, serbuk kari dan lada putih.
5
Masukkan kacang ayam, AJI-NO-MOTO® dan garam. Gaul sebati.
6
Hiaskan dengan ketumbar cincang dan hidangkan panas-panas bersama nasi jeera.
Tips: Boleh tambah sedikit air jika suka kuah.
Petua:
1
Dengan penggunaan AJI-NO-MOTO®, ia mampu mengurangkan kira-kira 40% sodium sambil mengekalkan keenakan hidangan yang sama.
×
Ulasan