Cuisine: India
Rempeyek Mini
30m
Bahan-bahan
Arahan
1
Satukan Seri-Aji® Tepung Goreng Berempah bersama tepung beras, serbuk ketumbar, serbuk jintan manis dan serbuk jintan putih. Gaul sebati.
2
Masukkan santan, air, air kapur dan telur. Gaul sebati.
3
Panaskan minyak masak dengan api perlahan dan celup acuan seketika.
4
Letakkan 1 sudu kecil bancuhan tepung di atas acuan.
5
Masukkan sedikit kacang dan ikan bilis.
6
Masukkan acuan di dalam minyak panas. Tunggu sehingga rempeyek tertanggal dari acuan. Goreng sehingga keperangan.
7
Ulang sehingga bancuhan habis.
8
Sedia untuk dihidang.
Ulasan
×
(A)mat sedap cukupnya rasa, (J)aminan kelazatan tiada tara, (I)nginkan rasa bak chef terkemuka? (N)ah ini dia terbongkar satu rahsia, (O)rang dah heboh sedapnya menggila, (M)esti cuba dapatkan segera, (O)h teringat-ingat aromanya berbeza, (T)ak lengkap hidangan kalua Ajinomoto tiada, (O)hsem! Hidangan siap sekelip mata !!
Wahhhh...first time ni buat rempeyek mini. Alhamdulillah resepi yg mudah dan sgt enak dan rangup dimakan. Boleh dicuba lg lps ni. Mmg sedap.
Resepinya mudah disediakan ..sedap ranggup tak berhenti mengunyah ..yang datang beraya semua puji rempeyek sedap 😄 #pakaji
Rangup x berhenti mengunyah, Resepi mudah disediakan Boleh buat banyak2 untuk raya
Resipi ni senang nak ikut dan sedap, memang disyorkan!!!