Set Nasi Campur Gaya Mamak

50m

Bahan-bahan

Ayam Bakar Berempah
Kobis Goreng Kacau
Sup Daging Lembu Pedas

Arahan

Kaedah Ayam Bakar Berempah
1

Satukan semua bahan kecuali ayam menjadi pes.

2

Masukkan ayam, gaul rata. Perap selama 1/2 jam.

3

Letakkan di atas dulang pembakar yang dialas dengan kertas minyak.

4

Bakar pada suhu 190 C selama 20 minit atau sehingga masak.

Kaedah untuk Kobis Goreng
1

Panaskan minyak, tumis bawang besar, bawang putih dan udang hingga naik bau.

2

Masukkan serbuk kunyit, kobis dan air. Kacau dan tutup selama 2 minit.

3

Apabila kubis empuk, campurkan dengan daun bawang dan Rasa Sifu®

Kaedah untuk Sup Daging Lembu Pedas
1

Rebus daging lembu, ‘rempah sup’ dan halia sehingga empuk. Keluarkan 'rempah sup'.

2

Panaskan minyak, tumis rempah kering, bawang besar dan bawang putih hingga naik bau.

3

Tuangkan ke dalam daging lembu dan stok. Masukkan semua bahan yang tinggal.

4

Didihkan kemudian reneh sehingga lobak merah empuk.

5

Hidangkan dihiasi dengan pasli Cina dan bawang merah goreng.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.