Roti Jala ‘Mango Cheesecake’

40m

Bahan-bahan

Inti ‘Mango Cheesecake’
Roti Jala

Arahan

‘Mango Cheesecake’
1

Masukkan krim keju dan susu pekat manis didalam mangkuk dan pukul sebati menggunakan pengadun tangan elektrik.

2

Masukkan 400 g isi mangga dan pukul sehingga adunan sebati.

3

Ketepikan untuk dihidang bersama roti jala.

Roti Jala
1

Kisarkan semua bahan bersama Seri-Aji® Tepung Goreng Pisang 150 g sebati. Tapiskan bancuhan.

2

Panaskan kuali dan sapu sedikit minyak masak.

3

Dengan menggunakan acuan roti jala, tuangkan di atas kuali leper membentuk jaring.

4

Setelah masak, masukkan 1 keping roti jala di dalam acuan dan tuang ⅛ cawan adunan ‘mango cheesecake’ dan letakkan 1 keping roti jala. Ulangi sehingga selesai.

5

Simpan selama 4 jam atau semalaman didalam peti sejuk sebelum dihiris.

6

Taburkan baki 50g isi mangga di atas dan sedia untuk dihidang.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.