Cooking theme: Golden Age Group
Kung Pao Chicken Set
Bahan-bahan
Arahan
Kaedah untuk Ayam Kung Pao
Salutkan ayam dengan SERI AJI®.
Cadangkan guna air fryer untuk menggoreng ayam sehingga masak.
Panaskan minyak, tumis bawang besar dan bawang putih hingga naik bau.
Masukkan bahan sos, cili kering dan gajus.
Kacau sehingga pekat, tutup api kemudian masukkan Pal Sweet®. Hidangkan.
Kaedah untuk Cendawan dengan Beancurd Puff
Rebus cendawan dengan air sehingga empuk.
Strain stock and cut mushrooms into 2.
Didihkan 150ml stok cendawan, TUMIX® dan bawang putih.
Masukkan puding kacang dan choy sum.
Apabila choy sum empuk, masukkan bahan sos.
Kacau sehingga sos pekat dan sedia untuk dihidangkan.
Kaedah untuk Sup Tauhu Szechuan
Didihkan air, TUMIX®, bawang putih, sos cili dan sos cili.
Masukkan AJI-NO-MOTO, tauhu dan cendawan.
Sedia untuk dihidangkan panas apabila cendawan empuk.
Kaedah untuk Puding Honeydew
Didihkan air, susu dan serbuk agar-agar. Kacau sentiasa.
Tutup api, tambah Pal Sweet® dan embun madu.
Tuangkan ke dalam acuan dan biarkan sebati dan sejukkan.
Ulasan