Stew Berkrim

30m

Bahan-bahan

Arahan

1

Panaskan 25 g mentega dan minyak zaitun di dalam periuk.

2

Tumis bawang sehingga naik bau.

3

Masukkan lobak merah dan kacau selama 1-2 minit.

4

Masukkan ayam, kacau sehingga separuh masak.

5

Tambahkan lebihan mentega ke dalam periuk, perlahankan api. Tabur rata tepung gandum, kacau sebati sehingga meliputi ayam dan sayuran.

6

Tuangkan susu ke dalam periuk, kacau rata sehingga pekat.

7

Masukkan krim masakan dan cendawan butang, renehkan selama 1-2 minit.

8

Perasakan dengan Perencah Pati Ayam TUMIX®, Lada Berperisa AJI-SHIO® dan garam. Kacau sehingga sebati.

9

Sedia untuk dihidang.

Tips
1

Resipi ini boleh dihidang dengan tiga cara hidangan iaitu bersama nasi, pasta, atau roti.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.