Cooking theme: Flavours of Malaysia
Sate Ayam Rangup
45m
Bahan-bahan
Arahan
1
Gaulkan satu sudu besar Seri-Aji® Tepung Goreng Asli 150g bersama 4 sudu besar air sejuk. Kacau rata dan gaulkan isi peha ayam bersama bancuhan. Perap isi peha ayam selama 30 minit.
2
Masukkan lebihan Seri-Aji® Tepung Goreng Asli 150g kedalam bekas makanan berpenutup. Masukkan isi peha ayam, tutup penutup bekas dan goncang supaya ayam bersalut rata.
3
Panaskan minyak masak dan goreng ayam sehingga masak sepenuhnya dan garing.
4
Cucuk pada lidi sate sehingga selesai.
5
Paipkan mayonis ke atas sate ayam rangup dan taburkan Seri-Aji® Perencah Sup Tom Yam 72g.
6
Sedia untuk dihidang.
×
Ulasan