Cooking theme: Tahun Baru Cina
Tauhu Sos Labu Makanan Laut
35m
Bahan-bahan
Arahan
1
Campurkan 1 sudu besar tepung jagung dengan 2 sudu besar air dan ketepikan untuk memekatkan sos kemudian.
2
Salut nipis tauhu himpit jepun bersama baki tepung jagung.
3
Panaskan minyak masak didalam kuali, susun tauhu di dalam kuali dan goreng setiap sisi tahu hingga keemasan dan masak sepenuhnya. Susun di atas pinggan hidangan dan ketepikan.
4
Di dalam kuali yang lain, tambahkan 3 sudu besar minyak masak kemudian masukkan kekapis kering. Tumis hingga keperangan dan wangi.
5
Masukkan labu kisar, air dan udang. Biarkan mendidih selama 20 minit.
6
Perasakan dengan AJI-NO-MOTO® dan garam. Gaul rata.
7
Masukkan campuran tepung jagung dan biarkan mendidih sehingga sos sedikit mememkat.
8
Tuangkan sos labu ke atas tauhu yang digoreng.
9
Sedia untuk dihidang.
×
Ulasan