Tauhu Sos Labu Makanan Laut

35m

Bahan-bahan

Arahan

1

Campurkan 1 sudu besar tepung jagung dengan 2 sudu besar air dan ketepikan untuk memekatkan sos kemudian.

2

Salut nipis tauhu himpit jepun bersama baki tepung jagung.

3

Panaskan minyak masak didalam kuali, susun tauhu di dalam kuali dan goreng setiap sisi tahu hingga keemasan dan masak sepenuhnya. Susun di atas pinggan hidangan dan ketepikan.

4

Di dalam kuali yang lain, tambahkan 3 sudu besar minyak masak kemudian masukkan kekapis kering. Tumis hingga keperangan dan wangi.

5

Masukkan labu kisar, air dan udang. Biarkan mendidih selama 20 minit.

6

Perasakan dengan AJI-NO-MOTO® dan garam. Gaul rata.

7

Masukkan campuran tepung jagung dan biarkan mendidih sehingga sos sedikit mememkat.

8

Tuangkan sos labu ke atas tauhu yang digoreng.

9

Sedia untuk dihidang.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.