Sup Kaki Ayam

60m

Bahan-bahan

Bahan-bahan A: Ditumbuk

Arahan

1

Panaskan minyak masak, tumis bahan-bahan (A) sehingga wangi.

2

Masukkan kulit kayu manis, bunga lawang, buah pelaga dan rempah sup.

3

Masukkan kaki ayam, air, AJI-SHIO® Lada Berperisa, garam, sos ikan, gula dan daun limau purut.

4

Didihkan selama 20 minit dengan api sederhana atau sehingga kaki ayam separuh lembut.

5

Masukkan kentang, lobak merah dan cili padi, didihkan selama 20 minit.

6

Tutup api dan masukkan jus limau nipis, gaul sebati.

7

Taburkan daun ketumbar dan sedia untuk dihidang.

Ulasan

  1. Menu ni kesukaan seisi keluarga. Lebih-lebih pada musim hujan,hirup sup sambil meratah kaki ayam. Resepi yang simple dan sedap

  2. first time nak masak sup kaki ayam. resepi ni nampak sangat mudah and bahan-bahan pun senang nak cari.