Cooking Method: Tumis
Burger Daging
60m
Bahan-bahan
Arahan
1
Masukkan ke semua bahan-bahan (A) ke dalam mangkuk, gaul rata dan perap seketika.
2
Bentukkan campuran daging mengikut saiz yang sesuai.
3
Celupkan patti dengan tepung ubi kayu sebelum menggoreng.
4
Panaskan kuali dan goreng patti sehingga masak. Ketepikan.
5
Sapukan mentega pada roti, letakkan di atas kuali leper sehingga bawahnya sedikit garing.
6
Sediakan roti burger, bahan-bahan (B) dan patti daging, taburkan sedikit AJI-SHIO® Lada Berperisa ke atas patti, tutup dengan potongan roti. Sedia dihidang.
Ulasan
×
Burger ni kalau beli kat luar dapatnya daging nipis2 ajer...makan satu xcukup🤭🤭 lepasni boleh buat sendiri ikut resepi ni...nampak mudah ...🥰🥰tq
Buat sendiri lagi jimat.
Kalau beli yang pek-pek super, Nipis, Kering je bila goreng.... Lagi-lagi, ada-kala tak tau dalamnya ada lagi daging apa. Mujur resipi senang ni.. Tambah cheese leleh... uishhhh