Cooking Method: Tumis
Bihun Vegetarian
30m
Bahan-bahan
Arahan
1
Panaskan minyak masak dalam kuali. Masukkan hirisan halia dan tumiskan sehingga harum.
2
Tuangkan air dan bahan-bahan A ke dalam kuali dan reneh selama 2 hingga 3 minit.
3
Masukkan bihun, kulat hitam, lobak merah, kubis, sawi, fucuk, cendawan enoki, cendawan dan tauhu.
4
Goreng dan kacau sebati.
5
Tutup dengan tudung kuali dan masak selama 5 minit.
6
Tambah sedikit minyak bijan dan kacau sebentar. Taburkan sedikit bawang merah goreng atas bihun sebelum dihidangkan. Nikmatinya dengan Seri-Aji® Sos Cili Kampung.
Ulasan
×
Resipi yang sangat mudah disediakan. Sedap dan pastinya kegemaran anak-anak saya untuk sarapan pagi dan bekal ke sekolah.
Sedap. Pelbagai sayuran. Kos bahan jimat
Economy beehoon.. murah. senang