Cooking Method: Tumis
Roti Gulung Ayam
30m
Bahan-bahan
Arahan
1
Panaskan minyak masak, tumis bawang merah, bawang putih dan cili merah sehingga keperangan.
2
Masukkan daun kesum dan isi ayam, kacau sehingga separuh masak.
3
Perasakan dengan AJI-SHIO® Lada Berperisa dan gula. Kacau sehingga masak.
4
Masukkan jus limau nipis, gaul sebati dan ketepikan.
5
Pukul telur bersama AJI-SHIO® Lada Berperisa sehingga rata.
6
Rol roti sehingga leper. Letakkan sedikit inti di tengah roti.
7
Sapukan sedikit bancuhan telur di hujung roti dan gulung dengan kemas.
8
Celupkan gulungan roti ke dalam bancuhan telur.
9
Gorengkan dengan minyak yang panas sehingga keperangan.
10
Sedia untuk dihidang.
Ulasan
×
Sedap dan mudah untuk disediakan
resepi yang sedap dan mudah. sesuai dimakan untuk sarapan pagi.
Nampak sangat menyelerakan