Cooking Method: Tumis
Spageti Karbonara Makanan Laut
30m
Bahan-bahan
Arahan
1
Didihkan air bersama garam. Masukkan spageti dan didihkan selama 15 minit, toskannya.
2
Panaskan minyak zaitun. Tumiskan bawang kuning, bawang putih dan oregano.
3
Masukkan udang dan sotong, tumiskan sebentar. Tuangkan krim masakan dan susu segar. Biarkan ia mereneh.
4
Masukkan keju parmesan dan kacau sebati.
5
Masukkan spageti, perasakan dengan AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa dan garam. Kacau sebati.
6
Masukkan telur kuning dan kacau sebati.
7
Taburkan daun parsli dan sedia untuk dihidang.
Ulasan
×
Sekali sekala tukar kepada spaghetti pun sedap jugak.. favourite anak anak saya ni
I love the rich and creamy dish with an intense aroma and the recipe is simple and straight forward.