Cooking Method: Lain-lain
Roti Jala ‘Mango Cheesecake’
Bahan-bahan
Inti ‘Mango Cheesecake’
Roti Jala
Arahan
‘Mango Cheesecake’
Masukkan krim keju dan susu pekat manis didalam mangkuk dan pukul sebati menggunakan pengadun tangan elektrik.
Masukkan 400 g isi mangga dan pukul sehingga adunan sebati.
Ketepikan untuk dihidang bersama roti jala.
Roti Jala
Kisarkan semua bahan bersama Seri-Aji® Tepung Goreng Pisang 150 g sebati. Tapiskan bancuhan.
Panaskan kuali dan sapu sedikit minyak masak.
Dengan menggunakan acuan roti jala, tuangkan di atas kuali leper membentuk jaring.
Setelah masak, masukkan 1 keping roti jala di dalam acuan dan tuang ⅛ cawan adunan ‘mango cheesecake’ dan letakkan 1 keping roti jala. Ulangi sehingga selesai.
Simpan selama 4 jam atau semalaman didalam peti sejuk sebelum dihiris.
Taburkan baki 50g isi mangga di atas dan sedia untuk dihidang.
Ulasan