Cooking Method: Lain-lain
Burger Telur Keju
Bahan-bahan
Arahan
Panaskan minyak masak. Panggang burger dengan api sederhana sehingga masak sepenuhnya. Tabur AJI-SHIO® Lada Berperisa sebanyak 3 kali pada kedua belah burger semasa memasak. Ketepikan.
Panaskan acuan telur di atas kuali leper yang panas, pecahkan telur didalam acuan dan biarkan ia masak. Taburkan AJI-SHIO® Lada Berperisa sebanyak 2 kali pada kedua belah telur semasa memasak. Letakkan kepingan keju cheddar di atas telu dan biarkan ia cair.
Bakar roti burger sehingga keperangan kedua belah.
Pada roti burger bahagian bawah, paipkan mayonis, letakkan daun selada, burger daging, telur bersama kepingan keju cheddar, dan paipkan mayonis, sos cili dan 2 taburan AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa. Letakkan roti burger bahagian atas.
Ulasan