Cooking Method: Gril / Panggang
Daging Masak Hitam Utara
90m
Bahan-bahan
Arahan
1
Perap daging lembu dengan bahan (B) dan (C) selama sekurang-kurangnya 30 minit.
2
Panaskan minyak masak dalam kuali dan masukkan serai, daun pandan, kayu manis, buah pelaga, bunga lawang dan bunga cengkih. Kacau hingga naik bau.
3
Masukkan pes cili kisar, kacau hingga kering.
4
Masukkan hirisan tomato, kacau hingga lembut.
5
Masukkan daging lembu yang telah diperap dengan baki perapan dan teruskan memasak sehingga daging lembu empuk.
6
Sedia untuk dihidangkan.
7
Tips: Boleh tambah air jika suka kuah.
Tips:
1
Dengan penggunaan AJI-NO-MOTO®, ia mampu mengurangkan kira-kira 27% sodium sambil mengekalkan keenakan hidangan yang sama.
×
Ulasan