Cooking mastery: Pertengahan
Bayam Rangup
30m
Bahan-bahan
Arahan
1
Satukan tepung beras, tepung gandum, AJI-NO-MOTO®, garam dan air sejuk. Kacau sehingga sebati.
2
Panaskan minyak masak. Celupkan daun bayam ke dalam bancuhan tepung. Goreng sehingga keemasan.
3
Untuk membuat sos, cairkan gula nipah bersama air di dalam periuk.
4
Masukkan cili merah, halia, AJI-NO-MOTO®, garam, cuka dan sos ikan. Renehkan dengan api perlahan.
5
Masukkan bancuhan tepung jagung dan kacau sebati sehingga pekat. Ketepikan.
6
Masukkan daun ketumbar dan kacau sebati.
7
Sedia untuk dihidang.
Ulasan
×
Boleh try bagi anak makan macam ini. Mesti suka dia. Mudah.
Suka sgt bayam rangup ni...peminat sayur dalam rumah ni..🥰🥰senang sgt nk sedaikan
Kudap-kudap kegemaran anak2 saya... Mudah sangat disediakan... Boleh terus makan tanpa sos... Akan buat lagi nanti 😍😍👍🏻
Sedap dan mudah
Dah cuba, memang sedap sungguh dan mudah
Paling mudah disediakan sesuai untuk kanak2 makan
Paling senang...plg sedap..bg baby mkn pon boleh xde mslh..berkhasiat & mudah