Ladu Sayuran

45m

Bahan-bahan

Bahan-bahan: inti
Bahan-bahan A: kulit

Arahan

1

Potong kesemua sayur-sayuran dan ‘dou bao’ menjadi dadu kecil.

2

Panaskan minyak, tumis cendawan sehingga wangi.

3

Masukkan semua sayur-sayuran dan ‘dou bao’, perasakan dengan Perencah Umami AJI-NO-MOTO® dan Lada Berperisa AJI-SHIO®.

4

Goreng hingga wangi dan masukkan campuran tepung jagung, kacau rata dan ketepikan.

5

Adunkan tepung gandum, tepung ubi dan garam, tuangkan air panas. Gaul dengan pantas sehingga adunan menjadi sebati.

6

Masukkan minyak, uli sehingga doh menjadi lembut dan licin. Bahagikan doh kepada 10 g setiap bahagian.

7

Canai doh kepada lapisan nipis, letakkan inti di atas dan lipat menjadi bentuk separuh bulan.

8

Masukkan dalam dulang kukus yang telah digris dangan minyak masak. Kukus atas api yang tinggi selama lebih kurang 3 minit.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.