Allergie: Jagung
Ladu Sayuran
45m
Bahan-bahan
Arahan
1
Potong kesemua sayur-sayuran dan ‘dou bao’ menjadi dadu kecil.
2
Panaskan minyak, tumis cendawan sehingga wangi.
3
Masukkan semua sayur-sayuran dan ‘dou bao’, perasakan dengan Perencah Umami AJI-NO-MOTO® dan Lada Berperisa AJI-SHIO®.
4
Goreng hingga wangi dan masukkan campuran tepung jagung, kacau rata dan ketepikan.
5
Adunkan tepung gandum, tepung ubi dan garam, tuangkan air panas. Gaul dengan pantas sehingga adunan menjadi sebati.
6
Masukkan minyak, uli sehingga doh menjadi lembut dan licin. Bahagikan doh kepada 10 g setiap bahagian.
7
Canai doh kepada lapisan nipis, letakkan inti di atas dan lipat menjadi bentuk separuh bulan.
8
Masukkan dalam dulang kukus yang telah digris dangan minyak masak. Kukus atas api yang tinggi selama lebih kurang 3 minit.
×
Ulasan