Ringkas dan enak untuk dinikmati bila-bila sahaja.
Yong Tau Foo
30m
Bahan-bahan
Arahan
1
Belah ikan dan ambil isinya dengan sudu.
2
Cincangkan ayam sehingga halus.
3
Masukkan isi ikan ke dalam mesin pengisar dan kisar halus.
4
Tambahkan tepung ubi, isi ayam, AJI-NO-MOTO®, serbuk lada sulah dan kisar halus.
5
Tambahkan sedikit air dan garam sambil mengisar sehingga menjadi pes yang melekit dan licin.
6
Ceduk pes dan hentakkan semula beberapa kali supaya teksturnya lebih elok.
7
Potongkan cili dan terung.
8
Masukkan pes ikan ke dalam cili,terung, fu cuk dan tau fu.
9
Goreng hingga keemasan. Angkat dan ketepikan.
10
Hidangkan semasa panas.
Ulasan
×
Sedap dan mudah disediakan
salah satu makanan favourite saya..selalu beli je. nanti sy cuba resepi ni❤
Ingat susah nak buat yong tau foo. Lepas ni boleh buat sendiri je bila teringin
Oh..mudah jer bahan-bahan nk buat Yong Tau Foo...selalu makan kt kedai...sedap sangat...lepasni boleh buat kat rumah dengan anak2..mesti seronok🥰🥰tq
Ringkas dan enak untuk dinikmati bila-bila sahaja.