Gulung Ngoh Hiong Tradisional
m
Bahan-bahan
Arahan
Kaedah Pencicah
1
Satukan semua bahan dan hidangkan bersama gulung Ngoh Hiong.
Kaedah untuk Ngoh Hiong Rolls
1
Masukkan ayam dan udang ke dalam mangkuk adunan. Masukkan bahan (A).
2
Masukkan bahan (B) dan gaul hingga sebati.
3
Potong kepingan kulit kacang kacang kering tanpa garam kepada kepingan segi empat tepat 6” x 8”.
4
Letakkan sekeping kulit kacang yang telah dipotong di atas meja yang bersih. Cedok 2 sudu besar adunan inti yang telah disediakan. Gulungkan untuk memasukkan adunan. Tutup tepi dengan pes tepung (C).
5
Kukus gulungan selama lebih kurang 7 minit atau sehingga masak. Biarkan gulung sejuk sepenuhnya sebelum menggoreng dalam api sederhana sederhana. Setelah gulung masuk dalam minyak panas, kecilkan api. Goreng hingga kekuningan.
6
Hidangkan, hiris dan hidangkan bersama sos pencicah.
×
Ulasan