Tauhu Bergedil dan Sambal Kicap
40m
Bahan-bahan
Arahan
1
Panaskan 3 sudu besar minyak masak dan tumiskan isi ayam.
2
Perasakan dengan AJI-SHIO® Lada Berperisa, kacau sehingga masak. Ketepikan.
3
Panaskan secukupnya minyak masak, gorengkan kentang sehingga lembut dengan api perlahan.
4
Lenyekkan kentang sehingga lumat.
5
Masukkan isi ayam, daun bawang, bawang goreng dan AJI-SHIO® Lada Berperisa. Gaul sehingga sebati.
6
Potong permukaan tauhu kering dan masukkan inti kedalam tauhu.
7
Pukul telur bersama AJI-SHIO® Lada Berperisa.
8
Salutkan tauhu dengan bancuhan telur dan goreng sehingga keperangan.
9
Untuk membuat sos, kisarkan kesemua bahan (C) sehingga lumat.
10
Taburkan cili padi pada tauhu. Sedia untuk dihidang.
×
Ulasan