Resepi Sayur Campur Pedas bersama Tauhu Goreng (SCK Pedas)

30m

Bahan-bahan

Arahan

1

Panaskan minyak masak.

2

Gorengkan tauhu telur sehingga kuning keemasan. Ketepikan.

3

Tinggalkan 3 sudu besar minyak masak di dalam kuali, tumiskan bawang merah, bawang putih, cili boh dan cili padi.

4

Masukkan isi ayam dan goreng sehingga masak.

5

Tuangkan air dan jus limau, biarkan mendidih. Perasakan dengan AJI-NO-MOTO® dan garam.

6

Masukkan lobak merah dan jagung muda dan biarkan ia lembut.

7

Masukkan kobis cina dan sawi dan biarkannya mendidih seketika.

8

Tuangkan campuran tepung jagung dan air dan kacau sehingga ianya pekat.

9

Masukkan tauhu telur goreng dan sedia untuk dihidang

Ulasan

Tiada komen dijumpai.