Goreng Udang Seri-Aji

20m

Bahan-bahan

Bahan-bahan: sos

Arahan

1

Bancuh Tepung Berperisa Seri-Aji® Fritter 225g dengan 325ml air.

2

Masukkan udang, kucai potong dan bawang merah ke dalam adunan. Gaul sebati.

3

Ambil satu sudu adunan dan goreng hingga kekuningan.

*1 paket Seri-Aji® Fritter Seasoned Flour 225g boleh digunakan untuk membuat 17 keping goreng.

Arahan: sos
1

Masukkan gula aren ke dalam periuk dan larutkan dengan air.

2

Masukkan SERI-AJI® Perencah Nasi Goreng Ikan Bilis 26g, cili merah, cili mata burung merah, garam, cuka dan sos ikan. Didihkan dengan api perlahan.

3

Masukkan bancuhan tepung jagung dan kacau hingga pekat. Keluarkan dari haba.

4

Taburkan ketulan kacang tanah panggang.

5

Sedia untuk dihidangkan bersama Goreng Udang Seri-Aji®.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.