Goreng Udang Seri-Aji
20m
Bahan-bahan
Arahan
1
Bancuh Tepung Berperisa Seri-Aji® Fritter 225g dengan 325ml air.
2
Masukkan udang, kucai potong dan bawang merah ke dalam adunan. Gaul sebati.
3
Ambil satu sudu adunan dan goreng hingga kekuningan.
*1 paket Seri-Aji® Fritter Seasoned Flour 225g boleh digunakan untuk membuat 17 keping goreng.
Arahan: sos
1
Masukkan gula aren ke dalam periuk dan larutkan dengan air.
2
Masukkan SERI-AJI® Perencah Nasi Goreng Ikan Bilis 26g, cili merah, cili mata burung merah, garam, cuka dan sos ikan. Didihkan dengan api perlahan.
3
Masukkan bancuhan tepung jagung dan kacau hingga pekat. Keluarkan dari haba.
4
Taburkan ketulan kacang tanah panggang.
5
Sedia untuk dihidangkan bersama Goreng Udang Seri-Aji®.
×
Ulasan