Rendang Daging
30m
Bahan-bahan
Arahan
1
Kisarkan bahan-bahan (A) sehingga sebati.
2
Panaskan minyak di dalam kuali, tumis bahan kisar (A) sehingga naik bau dan pecah minyak.
3
Masukkan daging, santan, air dan daun limau purut. Masak sehingga daging empuk.
4
Perasa dengan AJI-NO-MOTO®, garam dan gula melaka.
5
Masukkan kerisik, masak sehingga pecah minyak.
6
Masukkan daun kunyit, kacau sehingga kuah sedikit kering.
7
Sedia untuk dihidang.
Ulasan
Tiada komen dijumpai.
×
Menu Rendang Daging istimewa,
Terhidang beraroma menggugah selera,
Menu wajib kami sekeluarga !!
Sedap sgt!
Actually, Masak untuk husband yg cerewet. Dia jarang nak puji masakan saya. Kalini husband suka betul lah! Memang semua cukup rasa. Saya masak lama sikit supaya kurang berkuah sbb nak makan dengan nasi impit. Saya pin terus resepi. Next time nak buat lagi.