Pasta Aglio Olio Torch Halia Set

60m

Bahan-bahan

Pasta Aglio Olio Torch Halia
Bahan-bahan: Ayam Bakar
Bahan-bahan: Sos Lada Hitam
Bahan-bahan: Sup Cendawan

Arahan

Pasta Aglio Olio Torch Halia
1

Panaskan minyak, tumis bawang putih dan bawang besar.

2

Masukkan hirisan cendawan shitake, halia obor dan daun kesom.

3

Masukkan pasta, AJI-SHIO® dan TUMIX®.

4

Tambah sedikit air jika perlu, gaul rata.

Ayam Bakar
1

Perap ayam dengan AJI-SHIO®, TUMIX®, kepingan cili dan minyak zaitun.

2

Bakar ayam yang telah diperap di atas kuali panas sehingga masak.

Sos Lada Hitam
1

Tumis bawang putih dengan mentega.

2

Larutkan serbuk stok perang dengan air dan tuangkan ke dalam kuali.

3

Masukkan lada hitam, kacau rata hingga sos pekat.

Sup Cendawan
1

Letakkan air, cendawan, TUMIX®, AJI-SHIO® dan thyme dalam periuk, biarkan mendidih. Kecilkan api dan reneh selama 5 minit.

2

Pindahkan ke dalam pengisar atau pemproses makanan, kisar sehingga rata.

3

Kembalikan sup ke dalam kuali, campurkan dengan susu. Sedia untuk dihidangkan.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.