Set Dada Ayam Ketumbar Pan-Grilled

30m

Bahan-bahan

Bahan-bahan: Dada Ayam Ketumbar Panggang
Bahan-bahan: Sos Tiram Pak Choy
Bahan-bahan: Sup Cendawan Jelas

Arahan

Dada Ayam Ketumbar Panggang
1

Perap dada ayam dengan ketumbar segar, Lada Hitam Berperisa AJI-SHIO® dan kepingan cili.

2

Panaskan minyak zaitun dalam kuali non-stick, panggang ayam selama 5-7 minit.

3

Balikkan ke bahagian lain untuk memanggang selama 5-7 min atau sehingga masak

4

Potong ayam menjadi kepingan sebelum dihidangkan.

Sos Tiram Pak Choy
1

Rebus pak choy, ketepikan.

2

Dalam periuk, panaskan minyak zaitun dan tumis bawang putih hingga kekuningan. Ketepikan.

3

Dengan periuk yang sama, masukkan sos tiram dan air.

4

Masukkan Stok Ayam TUMIX® dan masak sehingga mendidih.

5

Tuangkan sos ke atas pak choy yang telah dicelur, taburkan bawang putih tumis di atasnya dan hiaskan dengan tomato ceri.

Sup Cendawan Jelas
1

Panaskan minyak bijan, tumis cendawan butang sehingga naik bau, masukkan lobak merah dan Stok Ayam TUMIX®.

2

Tuangkan sup ayam jernih, biarkan mendidih.

3

Hiaskan dengan daun bawang.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.