Frittata Cendawan dan Bayam

40m

Bahan-bahan

Ingredients A:
Bahan-bahan B:

Arahan

1

Campurgaulkan bahan-bahan (A) sehingga sebati.

2

Perapkan isi ayam bersama 1 sudu kecil AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa.

3

Cairkan mentega, kacau goreng ayam sehingga separuh masak.

4

Masukkan kentang, kacau goreng sehingga sedikit keperangan.

5

Masukkan bawang kuning, cendawan butang, bayam dan tomato ceri. Kacau sekata.

6

Perasakan dengan 1 sudu kecil AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa.

7

Tuangkan bancuhan (A) dan ratakan.

8

Dengan api perlahan, biarkan sehingga telur ¾ masak.

9

Alihkan telur ke atas pinggan.

10

Terbalikkan semula di dalam kuali dan biarkan ia masak sepenuhnya.

11

Sedia untuk dihidang.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.