Frittata Cendawan dan Bayam
40m
Bahan-bahan
Arahan
1
Campurgaulkan bahan-bahan (A) sehingga sebati.
2
Perapkan isi ayam bersama 1 sudu kecil AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa.
3
Cairkan mentega, kacau goreng ayam sehingga separuh masak.
4
Masukkan kentang, kacau goreng sehingga sedikit keperangan.
5
Masukkan bawang kuning, cendawan butang, bayam dan tomato ceri. Kacau sekata.
6
Perasakan dengan 1 sudu kecil AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa.
7
Tuangkan bancuhan (A) dan ratakan.
8
Dengan api perlahan, biarkan sehingga telur ¾ masak.
9
Alihkan telur ke atas pinggan.
10
Terbalikkan semula di dalam kuali dan biarkan ia masak sepenuhnya.
11
Sedia untuk dihidang.
×
Ulasan