Kentang Lenyek Bersama Kuah Cendawan
40m
Bahan-bahan
Arahan
Cara menyediakan: Kentang Lenyek
1
Lenyek semua bahan sehingga sebati.
2
Sedia untuk dihidang bersama kuah cendawan.
Cara menyediakan: Kuah Cendawan
1
Cairkan 25g mentega dalam kuali yang telah dipanaskan, kemudian tambah tepung gandum. Masak sehingga campuran bertukar sedikit coklat gelap dan berbau seperti kacang. Ketepikan.
2
Cairkan mentega yang selebihnya, tambah cendawan bunashimeiji dan bawang kuning. Tumis sehingga cendawan masak. Tambahkan air dan kicap pekat. Kacau hingga sebati.
3
Tambahkan campuran tepung, kacau sehingga mencapai kepekatan yang diingini. Perasakan dengan AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa dan AJI-SHIO® Lada Berperisa, dan ia siap untuk dihidang.
×
Ulasan