Kentang Lenyek Bersama Kuah Cendawan

40m

Bahan-bahan

Bahan-bahan: Kentang Lenyek
Bahan-bahan: Kuah Cendawan

Arahan

Cara menyediakan: Kentang Lenyek
1

Lenyek semua bahan sehingga sebati.

2

Sedia untuk dihidang bersama kuah cendawan.

Cara menyediakan: Kuah Cendawan
1

Cairkan 25g mentega dalam kuali yang telah dipanaskan, kemudian tambah tepung gandum. Masak sehingga campuran bertukar sedikit coklat gelap dan berbau seperti kacang. Ketepikan.

2

Cairkan mentega yang selebihnya, tambah cendawan bunashimeiji dan bawang kuning. Tumis sehingga cendawan masak. Tambahkan air dan kicap pekat. Kacau hingga sebati.

3

Tambahkan campuran tepung, kacau sehingga mencapai kepekatan yang diingini. Perasakan dengan AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa dan AJI-SHIO® Lada Berperisa, dan ia siap untuk dihidang.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.