Tart Keju Cendawan dan Bawang

45m

Bahan-bahan

Bahan-bahan: filling
Bahan-bahan: doh pai

Arahan

1

Panaskan 2 sudu besar minyak zaitun, tumis bawang besar hingga kekuningan. Ketepikan.

2

Dengan kuali yang sama, panaskan 2 sudu besar minyak zaitun, tumis cendawan sehingga mengeluarkan air dan mula keperangan.

3

Masukkan bawang, garam, Lada Berperisa AJI-SHIO® dan thyme. Kacau rata dan tutup api.

4

Pukul telur dan susu, ketepikan.

5

Untuk membuat doh pai, sapu tepung, shortening, mentega dan garam.

6

Masukkan air sejuk secukupnya untuk membentuk doh. Gaul sebati.

7

Sejukkan seketika. Tetapkan ketuhar pada 180'Celsius.

8

Canai pastri ke dalam acuan, cucuk dengan garpu dan bakar sehingga membentuk kerak, 5-10 minit. Biarkan ia sejuk seketika.

9

Letakkan inti pada kulit tart dan tuangkan adunan telur, tutup dengan keju parut.

10

Bakar selama 20-25 minit atau sehingga bahagian atas sedikit keperangan.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.