Roti Jala ‘Mango Cheesecake’
40m
Bahan-bahan
Inti ‘Mango Cheesecake’
Roti Jala
Arahan
‘Mango Cheesecake’
1
Masukkan krim keju dan susu pekat manis didalam mangkuk dan pukul sebati menggunakan pengadun tangan elektrik.
2
Masukkan 400 g isi mangga dan pukul sehingga adunan sebati.
3
Ketepikan untuk dihidang bersama roti jala.
Roti Jala
1
Kisarkan semua bahan bersama Seri-Aji® Tepung Goreng Pisang 150 g sebati. Tapiskan bancuhan.
2
Panaskan kuali dan sapu sedikit minyak masak.
3
Dengan menggunakan acuan roti jala, tuangkan di atas kuali leper membentuk jaring.
4
Setelah masak, masukkan 1 keping roti jala di dalam acuan dan tuang ⅛ cawan adunan ‘mango cheesecake’ dan letakkan 1 keping roti jala. Ulangi sehingga selesai.
5
Simpan selama 4 jam atau semalaman didalam peti sejuk sebelum dihiris.
6
Taburkan baki 50g isi mangga di atas dan sedia untuk dihidang.
×
Ulasan