Makaroni Keju Bakar
45m
Bahan-bahan
Arahan
1
Didihkan air, perasakan dengan garam dan minyak masak.
2
Masukkan makaroni dan didihkan sehingga masak, tapis dan ketepikan.
3
Cairkan mentegas, kacau goreng bawang kuning dan bawang putih sehingga sedikit keperangan.
4
Masukkan isi ayam, goreng sehingga sedikit keperangan.
5
Masukkan lobak merah dan cendawan butang, goreng sehingga masak.
6
Perasakan dengan AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa dan rempah Itali.
7
Masukkan tepung gandum dan kacau sehingga rata.
8
Masukkan air, krim masakan dan separuh daripada keju mozzarella. Didihkan sehingga pekat.
9
Masukkan makaroni yang telah di masak dan kacau sebati.
10
Taburkan lebihan keju mozzarella.
11
Bakar pada suhu 180°c selama 15 min.
12
Keluarkan dari ketuhar dan sedia untuk dihidang.
×
Ulasan