Kung Pao Chicken Set

60m

Bahan-bahan

Ayam Kung Pao
Bahan A: sos
Cendawan dengan Beancurd Puff
Bahan A: sos
Sup Tauhu Szechuan
Puding Honeydew

Arahan

Kaedah untuk Ayam Kung Pao
1

Salutkan ayam dengan SERI AJI®.

2

Cadangkan guna air fryer untuk menggoreng ayam sehingga masak.

3

Panaskan minyak, tumis bawang besar dan bawang putih hingga naik bau.

4

Masukkan bahan sos, cili kering dan gajus.

5

Kacau sehingga pekat, tutup api kemudian masukkan Pal Sweet®. Hidangkan.

Kaedah untuk Cendawan dengan Beancurd Puff
1

Rebus cendawan dengan air sehingga empuk.

2

Strain stock and cut mushrooms into 2.

3

Didihkan 150ml stok cendawan, TUMIX® dan bawang putih.

4

Masukkan puding kacang dan choy sum.

5

Apabila choy sum empuk, masukkan bahan sos.

6

Kacau sehingga sos pekat dan sedia untuk dihidangkan.

Kaedah untuk Sup Tauhu Szechuan
1

Didihkan air, TUMIX®, bawang putih, sos cili dan sos cili.

2

Masukkan AJI-NO-MOTO, tauhu dan cendawan.

3

Sedia untuk dihidangkan panas apabila cendawan empuk.

Kaedah untuk Puding Honeydew
1

Didihkan air, susu dan serbuk agar-agar. Kacau sentiasa.

2

Tutup api, tambah Pal Sweet® dan embun madu.

3

Tuangkan ke dalam acuan dan biarkan sebati dan sejukkan.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.