Set Ayam Kam Heong

m

Bahan-bahan

Bahan A:
Bahan B: untuk salutan ayam
Bahan C: untuk kuah
Bahan-bahan: Pak Choy dengan Cendawan dan Tauhu Puff
Bahan-bahan: Sup Tauhu Szechuan

Arahan

Ayam Kam Heong
1

Gaulkan tepung jagung dan SERI-AJI®, masukkan ayam dan salutkan dengan adunan tepung tadi.

2

Goreng ayam hingga kekuningan sedikit dan ketepikan.

3

Panaskan sedikit minyak, tumis bahan kisar hingga naik bau.

4

Masukkan pes cili dan sos tiram, masak selama beberapa minit.

5

Kemudian masukkan gula, cili kering, daun kari, daun limau purut dan AJI-NO-MOTO®. Tambah sedikit air jika perlu.

6

Masukkan ayam yang telah digoreng tadi, kacau seketika hingga rata.

7

Taburkan sedikit lobak merah, cili merah dan bawang besar sebagai hiasan.

Pak Choy dengan Cendawan dan Tauhu Puff
1

Rebus cendawan dengan air hingga empuk, angkat dan hiris nipis.

2

Blanch pak choy dalam stok yang sama sehingga separuh lembut dan susun di atas pinggan.

3

Didihkan stok cendawan dan masukkan bahan-bahan lain dan perasakan dengan TUMIX®.

4

Kacau sehingga sos pekat dan tuangkan ke atas pak choy dan cendawan.
Sedia untuk dihidangkan.

Sup Tauhu Szechuan
1

Didihkan air, cendawan, TUMIX®, bawang putih dan sos cili api.

2

Masukkan AJI-NO-MOTO® dan tauhu.

3

Sedia untuk dihidangkan panas-panas bersama daun bawang apabila cendawan empuk.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.