Set Ayam Kam Heong
Bahan-bahan
Arahan
Ayam Kam Heong
Gaulkan tepung jagung dan SERI-AJI®, masukkan ayam dan salutkan dengan adunan tepung tadi.
Goreng ayam hingga kekuningan sedikit dan ketepikan.
Panaskan sedikit minyak, tumis bahan kisar hingga naik bau.
Masukkan pes cili dan sos tiram, masak selama beberapa minit.
Kemudian masukkan gula, cili kering, daun kari, daun limau purut dan AJI-NO-MOTO®. Tambah sedikit air jika perlu.
Masukkan ayam yang telah digoreng tadi, kacau seketika hingga rata.
Taburkan sedikit lobak merah, cili merah dan bawang besar sebagai hiasan.
Pak Choy dengan Cendawan dan Tauhu Puff
Rebus cendawan dengan air hingga empuk, angkat dan hiris nipis.
Blanch pak choy dalam stok yang sama sehingga separuh lembut dan susun di atas pinggan.
Didihkan stok cendawan dan masukkan bahan-bahan lain dan perasakan dengan TUMIX®.
Kacau sehingga sos pekat dan tuangkan ke atas pak choy dan cendawan.
Sedia untuk dihidangkan.
Sup Tauhu Szechuan
Didihkan air, cendawan, TUMIX®, bawang putih dan sos cili api.
Masukkan AJI-NO-MOTO® dan tauhu.
Sedia untuk dihidangkan panas-panas bersama daun bawang apabila cendawan empuk.
Ulasan