Set Mee Hailam (Mee Hainan Rebus Kicap).

40m

Bahan-bahan

Bahan-bahan: Mee Hailam
Bahan-bahan: Lassi Buah Naga

Arahan

Mee Hailam
1

Rebus mee kuning selama beberapa minit dan ketepikan.

2

Panaskan minyak masak dalam kuali, tumis bawang putih dan bawang merah hingga naik bau, kemudian masukkan cili kisar dan kacau terus hingga cili masak.

3

Masukkan udang, sotong, ayam dan kek ikan, kacau rata.

4

Masukkan air, kicap, sos cili dan sos tomato. Kacau rata, biarkan mendidih sebelum pekatkan sos dengan tepung jagung cair.

5

Masukkan mee kuning dan semua sayur.

6

Perasakan dengan TUMIX® dan AJI-SHIO®.

7

Taburkan sedikit daun bawang, bawang goreng, cili merah dan calamansi untuk menyempurnakan penampilan. Sedia untuk dihidangkan.

Lassi Buah Naga
1

Masukkan semua bahan dalam pengisar, kisar sehingga konsisten smoothie.

2

Hidangkan sejuk.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.