Ikan Pembawa Tuah & Kekayaan
60m
Bahan-bahan
Arahan
1
Bersihkan ikan, toskan air dan sapu dengan bahan-bahan (A), diikuti dengan tepung jagung.
2
Satukan bahan-bahan sos (B) dalam periuk dan didih selama 10 minit. Kacau masuk bahan perencah (C). Pastikan sos panas sementara ikan disediakan.
3
Letak ikan di atas pinggan kukus, susun halia di atas ikan.
4
Taburkan asam boi dan isi ayam di atas ikan. Kukus selama 10 minit pada suhu tinggi. Pada minit ke-8, letak kubis dan taufu Jepun di sekeliling ikan dan terus kukus hingga ikan menjadi masak.
5
Singkirkan cecair dari ikan kukus.
6
Pindahkan ikan dan kondimen ke atas pinggan dan siram sos yang sudah disediakan.
7
Taburkan bahan hiasan (D) sebelum hidang.
×
Ulasan