Daging Masak Hitam Utara

90m

Bahan-bahan

Bahan A:
Bahan B: perapan
Bahan C: gaul rata

Arahan

1

Perap daging lembu dengan bahan (B) dan (C) selama sekurang-kurangnya 30 minit.

2

Panaskan minyak masak dalam kuali dan masukkan serai, daun pandan, kayu manis, buah pelaga, bunga lawang dan bunga cengkih. Kacau hingga naik bau.

3

Masukkan pes cili kisar, kacau hingga kering.

4

Masukkan hirisan tomato, kacau hingga lembut.

5

Masukkan daging lembu yang telah diperap dengan baki perapan dan teruskan memasak sehingga daging lembu empuk.

6

Sedia untuk dihidangkan.

7

Tips: Boleh tambah air jika suka kuah.

Tips:
1

Dengan penggunaan AJI-NO-MOTO®, ia mampu mengurangkan kira-kira 27% sodium sambil mengekalkan keenakan hidangan yang sama.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.