Sate Ayam Rangup

45m

Bahan-bahan

Arahan

1

Gaulkan satu sudu besar Seri-Aji® Tepung Goreng Asli 150g bersama 4 sudu besar air sejuk. Kacau rata dan gaulkan isi peha ayam bersama bancuhan. Perap isi peha ayam selama 30 minit.

2

Masukkan lebihan Seri-Aji® Tepung Goreng Asli 150g kedalam bekas makanan berpenutup. Masukkan isi peha ayam, tutup penutup bekas dan goncang supaya ayam bersalut rata.

3

Panaskan minyak masak dan goreng ayam sehingga masak sepenuhnya dan garing.

4

Cucuk pada lidi sate sehingga selesai.

5

Paipkan mayonis ke atas sate ayam rangup dan taburkan Seri-Aji® Perencah Sup Tom Yam 72g.

6

Sedia untuk dihidang.

Ulasan

Tiada komen dijumpai.